Minősítések

Ma már ott tartunk, hogy egy jó informatikusnak egy diploma sajnos nem feltétlen elég, nemzetközileg elismert minősítéseket érdemes szereznie, ha komolyan gondolja a pályafutását. Nem ereszteném túl hosszúra ezt a posztot, két fő csapásirányt mutatnék be (pontosabban mutat be helyettem a minősítési rendszerek hivatalos honlapja):

Igazság szerint igen nagy előnyt jelent elhelyezkedésnél néhány ilyen certifikáció, főleg egy pályakezdő esetében. Külföldön való elhelyezkedésnél ez még inkább igaz. De vannak cégek, ahol elő is van írva, hogy bizonyos időn belül milyen minősítéseket kell megszereznie az alkalmazottnak. A Microsoftos minősítési rendszer jóval összetettebb és szerteágazóbb azért, ott egyetlen minősítés nem feltétlen ér annyit, mint mondjuk a Sun esetében. Egyébként rengeteg technológiából vannak különböző minősítések, szerintem nem sokáig kell keresgélni, hogy mindenki megtalálja a hozzá legközelebb álló terület minősítéseit...

A vizsgák nem olcsóak, de hamar megtérül a befektetett pénz és energia. Hajrá!


Címkék: munka külföld programozás informatika itthon állás informatikus

A bejegyzés trackback címe:

https://informatikus.blog.hu/api/trackback/id/tr191551698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kókuszosvarázs · http://www.pallas70.hu/marketing-kepzes.php 2009.12.07. 11:43:37

Az a jelenség, hogy egy diploma "nem elég" elég sok területen megjelenik és tényleg nem elég ahhoz, hogy nevünk legyen már a nemzetközi mércének is meg kell felelni. Ez a globalizáció???

programozo · http://informatikus.blog.hu/ 2009.12.08. 18:47:33

Nemcsak ez, de ezt is nevezhetjük annak...

programozo · http://informatikus.blog.hu/ 2009.12.09. 08:09:46

Egyébként hallottam és olvastam olyan véleményeket is, hogy sok helyen ezek a minősítések nem érnek semmit. Vannak cégek, akik azt mondják, hogy 1-2 napos braindumping-gal (ráadásul effektíve nulla tapasztalattal) teljesíthető vizsgákat nem vesz figyelembe. Aki találkozott hasonlóval, az erősítse meg ezt. De akár meg is cáfolhatja...

peacetacia 2009.12.17. 15:32:16

cisco ccna is bele tartozik a halmazba?

programozo · http://informatikus.blog.hu/ 2009.12.17. 15:53:13

Persze, nemcsak szoftverfejlesztéses minősítések vannak. Létezik hálózatos, adatbázisos, stb, rengeteg...
süti beállítások módosítása