600 ezret is keresnek, még sincs elég informatikus

A mfor.hu ezen cikkje alapján kétszer annyi informatikust is felvenne a munkaerőpiac, mint amennyi jelenleg dolgozik. A fizetések is elég csábítóak, bár a cikkben említett összegek sejtésem szerint leginkább fővárosi viszonylatban érvényesek. A tapasztalat az, hogy vidéken 20-25%-kal kevesebbet keresnek az emberek. Persze az élet is olcsóbb valamivel.

Az biztos, hogy egyre kevesebben jelentkeznek informatikai szakokra és a felsőoktatásba bekerülőkből is egyre kevesebben tudnak végezni. Ennek egyik oka talán a közoktatás színvonalának jelentős visszaesése, a diákok előképzettsége egyszerűen nem elegendő arra, hogy benn maradjanak egy erősebb szakon. A természettudományok (vele együtt a matematika) eléggé háttérbe szorultak az utóbbi évek során és éppen ezért kezdeményeztek egy programot a természettudományos közoktatás javítására. Erről bővebben egy másik bejegyzésben írok...


Címkék: hiány szoftverfejlesztés informatikus

A bejegyzés trackback címe:

https://informatikus.blog.hu/api/trackback/id/tr7997431

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása