Top 10 IT-trend

techline.hu összegyűjtötte a napjainkban tíz legjelentősebb és legelterjedtebb IT-trendet. A lista szerintem nem meglepő. Szívesen olvasnék hasonló cikket mondjuk csak konkrétan a szoftverfejlesztésről is, bár arról is vannak elképzeléseim. Azért ez a lista is hasznos, főleg azért mert könnyen leszűrhetjük, hogy mi a "trendi" mostanság és talán lehet is ilyen irányokba orientálódni.

Hardverek esetében tény, hogy a mobilizáció játssza jelenleg a főszerepet, manapság már mindent cipelni szeretnének magukkal az emberek. És azért nem hátrány, ha a "cipelnivaló" minél könnyebb és minél kisebb, viszont minél jobb teljesítményű. A hardveripart jelenleg ezek a szempontok határozzák meg.

A szoftverek esetében egyre nagyobb hangsúlyt kell fektetni a biztonságra az informatika és az internet hihetetlen nagyütemű terjedése miatt. A szoftverek nagy részét már webalkalmazások formájában fejlesztik, érdemes ilyen technológiákkal ismerkedni, hiszen ez a jövőben valószínűleg méginkább így lesz. A nyílt forráskódú programok is nagyon terjednek. Pont nemrég olvastam valahol, hogy a kutatók szerint 5-10 év múlva szinte teljesen el fognak tűnni a fizetős szoftverek, ugyanis azokat nem fogják tudni olyan ütemben testre szabni, ahogy azt a felhasználók elvárnák, szemben egy nyílt forráskódú szoftverrel, ahol a többezres fejlesztői tábor akár napok alatt is kijavíthat hibákat és létrehozhat új funkciókat.

Én most csak néhányat emeltem ki a techline.hu által említett trendek közül, de a többi is igen jelentős figyelmet igényel. Nem árt képben lenni az IT szektor aktualitásaival...


Címkék: it külföld informatika itthon

A bejegyzés trackback címe:

https://informatikus.blog.hu/api/trackback/id/tr161182656

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása