Munkaerő-toborzás a közösségi oldalakról

A minap olvastam az x+1-edik cikket avval kapcsolatban, hogy egyre több cég keres megfelelő munkaerőt a különböző közösségi site-okon. Ez egyelőre még csak külföldön (főleg az USA-ban) nagy divat, de itthon is egyre inkább kezd elterjedni ez a modern és nem túl költséges alkalmazott-keresési módszer. Állítólag nagyon hatékony és az egyik legfőbb előnye tényleg az, hogy szinte semmibe sem kerül. Hazai informatikus blogokat és fórumokat olvasgatva is egyre többen jegyzik meg, hogy cégek írnak nekik állásokkal kapcsolatban. Persze ez mind csak akkor működik, ha minél több és részletesebb (nem mellesleg jól kereshető) adatot adunk meg magunkról. Ha ilyen céllal is szeretnénk használni a közösségi oldalakat (amelyek valójában nem egészen erre lettek kitalálva), akkor természetesen a megosztott képeink milyenségére is ügyelni kell. Nem biztos, hogy egy komoly cég imidzsébe belefér mondjuk az, hogy szinte bárki láthatja az interneten, amint mi a haverokkal pucér hátsóval a tengerbe szaladunk vagy épp egy hatalmas buliban alkohol-mámorban fotózkodunk. Mindenki saját maga dönti el, hogy mennyi információt közöl magáról (én személy szerint egyáltalán nem vagyok híve ezeknek a "közösködéseknek"). Ráadásul léteznek speciálisan álláskereső oldalak, amelyeknek pont a megfelelő munkaerő megtalálása a céljuk. Igaz, hogy akinek van állása az nem fogja ezeket az oldalakat böngészgetni, a közösségi oldalakon pedig már boldog-boldogtalan regisztrálva van, ott tehát megtalálják azokat is a cégek, akiket esetleg egy meglévő pozícióból szeretnének elcsábítani egy jobba.

Ha tehát azt szeretnénk, hogy a jövőben könnyen megtaláljanak minket a cégek a közösségi oldalakon, akkor bátran (?) adjunk meg minél több adatot a végzettségünkre, munkánkra vonatkozóan. Ki tudja, egyszer talán a Google ír nekünk, hogy pont olyan embert keresnek a központi amerikai irodájukba, mint mi. Bár ennek a valószínűsége igen csekély, ráadásul a Google szerintem még egy jó darabig nem lesz annyira megszorulva, hogy közösségi oldalakon kelljen munkaerőt toboroznia. Azt hiszem van elég jelentkező anélkül is...


Címkék: közösség munka internet külföld itthon állás

A bejegyzés trackback címe:

https://informatikus.blog.hu/api/trackback/id/tr401152739

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása