A diákmunka és a válság

A felvi.hu-n ma megjelent cikk szerint a diákoknak szóló állásajánlatokra is hatással van a válság. Ahogy a cikk is írja, azt még valóban nem nagyon ismerték fel a cégek, hogy sok olyan munka van, amit nem feltétlen kell szakemberrel csináltatni, nyugodtan rá lehetne bízni egy diákra is jóval kevesebb fizetés ellenében. Persze számos esetben jól jön a tapasztalat és a szakértelem és nem is beszélnék a dolgozók ellen, csak azért, hogy a diákoknak több lehetőségük legyen.

A cikkben nekem inkább az informatikára vonatkozó rész volt érdekes. Ugyanis "állítólag" ezen a területen nagyon könnyű elhelyezkedni már tanulmányok alatt is. Őszintén szólva én nem ezt tapasztalom. Épp valami részmunkaidős vagy nyárra teljes munkaidős állást keresek és nem igazán találok. Az évközbeni munkáról már kezdek is lemondani, de a nyári szünetre mindenféleképp jól jönne valami szakmába vágó meló. Elég komoly követelményeket támasztanak a cégek és a rugalmas munkaidőt sem igazán szeretik. Kooperatív képzés keretében is általában 3-4 napot dolgozni kell, amire nem igazán jut idő. Otthon végezhető fejlesztői munka sem sok van, de egy egyetemista még nem is kellően tapasztalt, hogy egyedül boldoguljon. Kicsit az is közrejátszik, hogy vidéken vagyunk és nem a fővárosban, ott ugyanis már rég lenne állásom, ahol már a tanulmányok alatt szakmai tapasztalatot lehetne szerezni...


Címkék: munka felsőoktatás egyetem itthon

A bejegyzés trackback címe:

https://informatikus.blog.hu/api/trackback/id/tr711037206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása