Mennyit keres egy informatikus?

A hirtv.net szerint: "Fejvadászoknál érdeklődve megtudtuk, diplomás pályakezdőként informatikai, pénzügyi, mérnöki területen minimum 200 ezer a fizetés." Érdekes, hogy itt pont azt a három területet említik, amit én is megfigyeltem az állásbörzén. Ez már jelenthet valamit...

"Az iIT Jobs tanácsadó cégtől megtudtuk, hogy az nformatika területén, a kezdő programozók bruttó 250-280 ezer forintra számíthatnak, a 2-3 éves tapasztalattal rendelkezők pedig 350-400 ezer forintra. A rendszergazdák bére 250 ezer forint körüli, a komolyabb üzemeltetésre felvettek, hozzávetőleg 400 ezer forintot keresnek. A projekt managerek fizetése leginkább attól függ, hogy hány ember munkáját szükséges felügyelniük, és hogy milyen nagyságú beruházásban vesznek részt. A kisebb volumenű projektek vezetésére felvetteknek átlagosan 600 ezer forint a fizetésük, a tapasztaltabbaknak 800 ezer forint - az alvállalkozók esetében 800 ezer forint + áfa, számla ellenében. A Profi Power személyzeti tanácsadó cégnél hozzátették, a help desk pozícióban dolgozók bére bruttó 180-250 ezer forint között mozog, a SAP tanácsadók, tapasztalattól függően 400-800 ezer forintot, a 20-40 főt irányító csoportvezetők bére pedig 600-750 ezer forint lehet."

Szerintem a számok mindent elárulnak...


Címkék: fizetés kereset informatikus

A bejegyzés trackback címe:

https://informatikus.blog.hu/api/trackback/id/tr31000576

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása